Kyckling i solkysst sås



Vi testade det här receptet häromdagen som ursprungligen kommer från 56kilo.se, jag har dock gjort några få ändringar. Enkelt att göra och blir väldigt gott! Vi serverade det tillsammans med en liten grönsallad och lite coleslaw.

Till ca 4 port;
4 kycklingfiléer
0,5 dl strimlade soltorkade tomater
2 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
1 msk soja
½ paket fetaost
1 pressad vitlöksklyfta 
salt & peppar

Blanda allt till såsen någon timme innan och låt stå och dra sig i kylskåp. Rensa filéerna och lägg i en ugnsform. Häll såsen över kycklingen. In i ugnen på 170-180 C, ca 90 min. Har du bråttom kan du även tillaga i ca 25 min på 225 g. Men låter man kycklingen ligga längre i ugnen så förbättras smaker och konsistens!

Om någon är nyfiken på receptet till coleslaw också så kommer det här;

Ingredienser till ca 4 port:
7 dl finstrimlad vitkål
½ röd lök
1 dl majonnäs
2-3 tsk dijon senap
1 dl creme fraiche
salt och svartpeppar

Gör så här:
Strimla vitkålen fint, går bra med osthyvel.
Strimla rödlöken fint. Lägg rödlök och vitkål i en stor skål. Tillsätt majonnäs, senap, creme fraiche, salt och peppar. Öka på med lika delar majonnäs och creme fraiche tills vitkålen blir krämig. Smakar bättre om den får stå några timmar i kylen. Passar utmärkt som tillbehör till kött.

Receptet kommer från LCHFrecept.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: