Somrig limepaj i glas



Här kommer ytterligare ett recept från 56kilo.se (hon har verkligen härliga och inspirerande recept!), men denna gång på en somrig dessert. Ekologiskt vaniljpulver brukar man hitta bland bakprodukter, hos oss finns det vid karamellfärgen ungefär. ICA Stevia Strö finns där sockret finns och mandelmjöl kan finnas antingen på mjölhyllan eller på glutenhyllan.

2-4 portioner (beror på glasstorlek)

Limekrämen
1 liten burk (250 gr) kesella
1 dl vispgrädde
2 lime (skal av 1 + saften av 1,5)
1 tsk ekologiskt vanljpulver
1 dl stevia/erythritol blandning
2 äggulor
1 gelantinblad
jordgubbar

Smuldegen
50 gr smör
1,5 dl mandelmjöl
2,5 msk stevia/erythritolblandning (Ica stevia strö tex)

Lägg gelantinbladet i kallt vatten i fem minuter. Vispa grädden. Vispa ihop äggulor med sötningen. Blanda sedan ner kesella, vanilj och lime. Blanda grädden med kesellablandningen. Häll i kastrull och värm, mycket försiktigt, det ska bara bli ljummet så att gelnatinet smälter. Låt sedan stå kallt i flera timmar. Rör gärna några gånger medan krämen står i kylskåpet.

Smält smöret och blanda ihop det med mandelmjöl och sötning. Lägg ut på plåt och grädda i ugnen på ca 175 grader i 10 minuter. Låt stå i rumstemperatur någon timme så det torkar. Smula sedan i lite större kaksmulor. När krämen är i fin konsistens (kräm!) så varva smulor, jordgubbar, kräm i glas!

Servera och njut!

Kommentarer

sv; Visst är den! ^_^



Det där såg gott ut! :) Måste testas någon gång!

Mkt gott du delar med dig av blir riktigt hungrig:D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: