Santorini, dag 1

Tidigt i morse, vid 4, gick vi upp för att fixa det sista med packningen innan Ninja skulle hämta oss 5.30. Vi fick alltså skjuts till Landvetter och väl där checkade vi in bagage, åt lite medhavd frukost och gick sedan igenom säkerhetskontrollen. Därefter hittade jag Victoria's Secret, som jag inte tror fanns där för ett år sedan, eller? Jag köpte i alla fall lite grejer till mig själv och ett par presenter till Ninja och Emelie.
 
Flygresan gick bra och transfern bestod av en minibuss. Det var vi och fyra andra par så väldigt få som skulle till den delen av ön tydligen. Efter ca 30-35 minuter var vi framme vid Anemos Beach Hotel. Vi var då de enda som gick av och blev visade till ett rum, sedan bjudna på varsin strawberry daiquiri. Vi bestämde oss även för att äta vår lunch i hotellets restaurang och det blev grekisk sallad för min del och Kristoffer provade dagens som bestod av fläskkött med senapssås (eller något sådant?). Tjejen som serverade var i alla fall väldigt trevlig och berättade att hon hade bott i Sverige för några år sedan.
 
 
Eftermiddagen gick åt till sol och bad, både i den väldigt lilla och kalla poolen på området och i havet som låg ett stenkast bort. På kvällen gick vi en bit åt Perissa-hållet i jakt på mat och hittade Pelagos. Lite folk, inte så mysigt och maten var ingen hit heller så dit går vi nog inte tillbaka. Det blev i alla fall carbonara till Kris och souvlaki till mig.
 
Sanden här är förresten väldigt speciell. Mörk, kornig och Kristoffer gillar den så vi kanske tar med oss lite hem ;) Nu är det hög tid att sluta skriva så att jag hinner läsa lite innan jag somnar.
 
 
Väder i Sverige vid avresa: Småkallt, regn
Väder på Santorini vid ankomst: Sol, ca 30 grader

Storkok

Idag har vi lagat mat mer eller mindre hela dagen. Det slutade med att vi hade så mycket mat att Kristoffer var tvungen att åka och köpa fler matlådor, haha. Nu har vi i alla fall så det räcker ett tag ;)
 
 

En glass i Träslövsläge

Efter all avslappning på Asia Spa igår begav vi oss till Träslövsläge för att köpa varsin glass på Tre Toppar. Jag har inte varit på många år men det såg precis likadant ut. Det blev tre kulor för mig, hallon/lakrits, ägglikör och daim. Tre favoriter helt klart!
 
 

På Asia Spa

Idag var vi alltså på Asia Spa i Varberg. För ett par år sedan gav jag ett presentkort på Asia till Kristoffer men han har inte använt det. Eftersom giltighetstiden inte var mer än två år fick vi använda det nu så det blev en halvdag på spa:t som började med lunch.
 
Innan man skulle gå ut i spa:t skulle man tvaga sig, en intressant upplevelse. Därefter var det bara att njuta. De hade en skön pool på utsidan som vi spenderade en del tid i men även en massagepool på insidan. Den var lite häftig faktiskt! Vi hade även bokat in varsin massage. Härligt!