Ny vecka, nya tag

En bit av förmiddagen spenderades på gymmet. Jag fick en kompis att börja på Onyx förrförra veckan så nu var det dags att visa henne vart saker och ting fanns, hur man använde maskinerna och så vidare. Det blev med andra ord ett något lugnare pass än vad jag hade räknat med men det gör ingenting.
 
Idag blev det i alla fall fokus på ben, rumpa och mage och jag gjorde även ett par övningar hemma med våra nyinköpta kettlebells och kroppsvikten. Ikväll blir det lite oväntat jobb men istället får jag vara ledig på onsdag så jag ska väl inte klaga ;)
 
 
 
 

Loka Crush

Häromdagen köpte vi hem nya Loka Crush för att provsmaka. De finns i tre smaker; päron, citron och hallon, och ska alltså vara som vanlig Loka fast med fruktjuice. De var rätt lika cider i smaken och favoriten här hemma blev päron! Friskt och gott!
 
Är det någon mer som har testat dessa? Vad tyckte ni i så fall?
 
 

Pasta med krämig pesto

Ja, igår blev det som sagt en favoriträtt här hemma – pasta med krämig pesto och halloumi. Den är dessutom vegetarisk! Jag tänkte bjuda er på receptet som ursprungligen kommer från ICA. Vi brukar göra enligt receptet men igår lyckades vi missa en matsked av peston och alla tomater men så kan det bli ibland. Det var gott ändå!
 
Till 4 portioner:
4 portioner pasta
3 tomater
65 g ruccola
½ tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
200 g halloumi
½ dl lätt crème fraiche
3 msk pesto
 
Gör såhär: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skölj och tärna tomaterna. Blanda dem med ruccola och ringla över vinägern och hälften av oljan. Bryt eller skär halloumin i bitar och stek den i resten av oljan. Blanda pastan med crème fraiche, pesto och halloumi. Servera pastan med salladen.
 
 

Fredagspass i bassängen

Ah, har ni också haft strålande sol och lite värme? Efter jag slutade jobbet bar det iväg till simhallen där jag faktiskt hoppades att det skulle vara ganska folktomt med tanke på vädret. Så fel jag hade! Inte mindre än tre simskoleklasser pågick samtidigt så efter ett något kortare pass än vanligt gav mitt tålamod upp.
 
Därefter blev det en tripp till affären och nu kvällsmat! Sambon fick bestämma maten idag så det blir halloumi med krämig pastasallad. Recept kommer under morgondagen om ni är nyfikna på det.
 
 

Gött träningspass

Ganska exakt klockan 11 dök jag in på gymmet idag och då var det sådär lagom med folk! Jag älskar att träna på förmiddagen av bland annat den anledningen. Tyvärr går ju inte det alltid eftersom jag jobbar men så ofta jag kan så.

Jag funderade lite på hur jag skulle lägga upp det och jag valde till slut att köra ben. Efter uppvärmningen blev det därför benpress, adductor/abductor, knäböj med skivstång, utfall med hantlar, kettlebell swing och ett tappert försök på jägarvila. Jag ska försöka planera passen lite bättre innan jag kommer till gymmet i fortsättningen så att jag får mesta möjliga träning på kortast möjliga tid. Jag avslutade i alla fall med lite nedvarvning på löpbandet så att benen fick släppa loss lite och stretch.

Jag gissar att jag har träningsvärk imorgon ;)