Santorini, dag 5

Nu kom vi precis tillbaka till hotellet efter en heldag med hyrbilen, en liten grå Peugeot. Vi började med att åka till grannstaden Kamari, som egentligen inte är så långt bort men man måste åka via Fira. Det tog dock inte så lång tid ändå eftersom ön är såpass liten. Där shoppade vi i alla fall en hel del. Vi kikade runt en stund och tog en cola på en bar innan vi begav oss till restaurang Nichteri, som låg precis intill stranden. Kris tog kycklingfilé med potatis och jag testade deras ravioli som var fylld med ost och soltorkad tomat. Det var helt okej!
 
 
Efter lunch tog vi bilen hem för att svalka oss i hotellpoolen och hämta mer pengar/packa om. Sen bar det av mot Fira som ligger närmare än man kan tro. Det går snabbt dit och det är ingen jättestad heller. Vi gick först så långt upp vi kunde för att se den fantastiska utsikten och sedan hittade vi även restaurangen Naoussa. Innan vi åt tog vi dock en glass i en glassbar, jordgubb/cheesecake och bueno. Mums! Sen gick vi runt och bara myste och shoppade! Strax innan solnedgången gick vi till restaurangen och vi fick en helt okej placering. Servitören trodde först vi var finnar ;) Kris beställde kyckling i currysås och för min del blev det en fläskfilé i oreganosås. Båda rätterna var jättegoda och vi gav rejält med dricks. Vi fick även uppleva solnedgången i Fira, imorgon blir det Oia.
 
 
Jag kom för övrigt ihåg nu att jag glömt berätta om Santorini Wine Museum. Vi åkte dit precis innan Fira och det ligger på vägen mot Kamari. Det kostade 7€ per person och då ingick audioguide och fyra smakprovningar. Vi gick en stund i grottorna och lyssnade på Santorinis vinhistoria och köpte sedan med oss lite vin hem. En rolig upplevelse som jag kan rekommendera!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: